Rijad Kobiljar je početkom sezone 2015/2016 stigao u Sarajevo kao pojačanje iz Sjedinjenih Američkih Država. Mladi fudbaler nije bio isprva planiran kao potencijalni prvotimac, već je doveden kao igrač koji bi u budućnosti mogao dobiti značajnu ulogu u klubu.

S tim na umu, otišao je na posudbu u Travnik. Ona nije prošla najbolje, pa je zaigrao tek pred kraj polusezone za ekipu koja je bila već duboko involvirana u grčevitu borbu za opstanak. Kobiljar je ipak ostavio pozitivan dojam, a nakon povratka na Koševo, raskinuo je ugovor sa Sarajevom te prešao u Olimpic, u kojem očekuje da dobije pravu šansu.

Sa mladim fudbalerom našeg kluba, razgovarali smo o njegovim ambicijama i planovima u predstojećoj polusezoni. Prvo čega se mladi ofanzivac dotakao bila je činjenica da je za kratko vrijeme promijenio tri kluba.

“Bio sam u Sarajevu, potom u Travniku i naposlijetku u Olimpicu. Sviđa mi se Premijer liga BiH, sviđa mi se različitost ambicija i uslova u klubovima”, kaže Kobiljar te dodaje:

“Sve je ovo za mene novo, ali mislim da domaći fudbal ima dosta potencijala. Ipak, da kojim slučajem postoje bolji uslovi u našem fudbalu, mislim da bi i sama liga napredovala i bila više respektovana u Evropi, a samim tim bi i ostvarivala bolje rezultate u međunarodnim takmičenjima”.

Kobiljar je došao u još jedan klub koji će se boriti za opstanak, ali on smatra da je situacija bolja nego u Travniku:

“Da, borit ćemo se za opstanak i to je u ovom trenutku najbitniji cilj. Međutim, i ja imam lične ambicije i smatram da ću uspjeti da se izborim za poziciju standardnog igrača. Dat ću svoj maksimum da to ostvarim”, ističe mladi fudbaler.

Kobiljar ističe da izbor sredine nije bio težak, ali da je napravljen na osnovu logičnog parametra.

“Stil igre, takozvana tika-taka, je ono što mom profilu igrača treba. Zbog toga mi je Olimpic bio jako privlačna opcija, jer igra najljepši fudbal u cijeloj ligi. Ovo je za mene pravi klub i vjerujem da će biti pravi potez za moju dalju karijeru”, za kraj je istakao mladi ofanzivac.

Komentari