FK Olimpic sutra od 15 sati u sklopu 22. kola Premijer lige BiH igra utakmicu protiv NK Vitez.

Izuzetno važna utakmica je pred ekipom Milomira Odovića koja nasuprot sebe ima tim koji je direktni konkurent Vukovima u borbi za opstanak. Skup odličnih pojedinaca u svom timu ima trener Branko Karačić, a posebno impresionira niz kvalitetnih igrača u veznom redu.

Upravo je sredina terena mjesto gdje bi ova utakmica mogla biti riješena, pa je to bio razlog da sa Kenanom Handžićem, veznim igračem Olimpica, razgovaramo pred ovu utakmicu.

“Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv Radnika. Vidi se da ulazimo u formu i da smo nakon odlične utakmice protiv Borca, pružili još jednu dobru partiju protiv ekipe iz Bijeljine. Šteta je što nismo pobijedili i sa tri nova boda ušli u nastavak prvenstva dodatno rasterećeni. Sa tri boda iz Bijeljine i pobjedom protiv Viteza doveli bismo se u poziciju da ostvarimo svoj cilj.”

Handžić ima riječi hvale za trenera Odovića.

“Šef je u 15 dana promijenio cijelu filozofiju igre i od svakog od nas izvlači maksimum, što se vidi i na terenu.”

O utakmici protiv Viteza, veznjak Olimpica rekao je sljedeće.

“Sigurno da neće biti lako. Vitez je odlična ekipa koja ima dobrog trenera i nekoliko sjajnih igrača pogotovo u veznom redu. Muminović, Đurić, Livančić su odlični igrači koji nam mogu napraviti probleme. Pobjeda iz ovog duela dala bi nam dodatni motiv i sasvim sigurno da bi i druge ekipe drugačije gledale na nas. Mi idemo iz utakmice u utakmicu i moramo dati sve od sebe da dođemo do što većeg broja pobjeda do kraja sezone.”

Utakmica između FK Olimpic i NK Vitez igra se sutra (nedjelja) od 15 sati na stadionu Otoka.

Komentari