Fudbalski klub Olimpic danas je u trening kampu u Hadžićima započeo pripreme za nastavak sezone.

Prije početka prvog treninga razgovarali smo sa kapitenom ekipe i najiskusnijim fudbalerom u redovima Vukova Veldin Muharemović, koji je optimističan kada je u pitanju nastavak sezone

S obzirom na loš plasman na tabeli u jesenjem dijelu prvenstva, kakva su tvoja očekivanja u nastavku i možeš li analizirati ovaj jesenji učinak?

“Dugo vremena sam u Olimpicu i ne sjećam se kad smo u polusezoni imali ovakav bodovni zaostatak sa ekipama koje se bore za vrh tabele i popravljanje bodovnog salda treba da nam bude primarni cilj. S obzirom da ove sezone ispada 6 ekipa, mislim da je to cilj svih nas, kako predsjednika, tako i igrača i stoga trebamo dovoditi igrače adekvatne pozicijama na kojima smo deficitarni, kako bi apsolvirali narednih 12 kola i izborili ostanak u ligi.”

Kapiten Muharemović smatra da je dobar raspored prednost za njega i njegove saigrače.

“Bez obzira što smo u bodovnom zaostatku, u prvih 5-6 kola imamo dobar raspored i trebamo kroz tih nekoliko kola doći u bodovni saldo, koji bi nam možda i dao veće samopouzdanje u nastavku prvenstva. Ipak, rano je još pričati o tome, pripreme tek treba da krenu i ne znamo još sa kakvim ćemo sastavom izaći na teren i tek bih za 10-tak dana mogao da kažem nešto više kada je riječ o igračkom kadru”.

Dugo godina igraš u ovoj ligi, jedan si od najiskusnijih igrača u Olimpicu i kroz prizmu tvog iskustva, da li misliš da je realno da Olimpic riješi pitanje opstanka već na početku sljedeće polusezone?

“S obzirom koliko je jaka liga ove godine, tako nešto niko ne može sa sigurnošću tvrditi, pa tako ni mi. Potrebne su nam dvije ili tri vezane pobjede kako bi psihički stabilniji ušli u nastavak prvenstva, ali tvrdim da bez obzira sa kakvom ćemo ekipom ući u nastavak sezone, svaki igrač će se boriti i dati svoj maksimum kako bi izborili opstanak. Olimpic nema neku veliku tradiciju, ali je u zadnjih nekoliko godina dosta toga napravio i imajući u vidu predsjednika koji mnogo ulaže u sport, ne bi bilo dobro ni za njega ni za nas ako bi ispali u niži rang, tako da u tih nekoliko prvih kola neće se ništa vidjeti, ali u njima možemo dobiti na samopouzdanju ukoliko rezultati budu onakvi kakve mi očekujemo”.

Komentari