Kadeti i juniori Olimpica upisali su pobjede protiv odgovarajućih selekcija Travnika u okviru 14. kola Premijer Omladinske lige.

Kadeti Olimpica poveli su već na samom početku utakmice, tačnije u sedmoj minuti, a strijelac je bio ponajbolji igrač ove ekipe, Anes Demirović. Na 2:0 je povisio Irhad Vladavić u 39. minuti, te se rezultatom 2:0 otišlo na pauzu.

Sve dileme, ako ih je i bilo, u drugom poluvremenu je otklonio Dženan Kišić, kada je u 51. minuti bio siguran izvođač jedanaesterca.

Kadeti Vukova su tako upisali desetu pobjedu u prvenstvu i održali priključak za vodećim Sarajevom.

FK Olimpic: Muzaferija, Vladavić (Kreštalica), Kišić, Ćosić (Hrustanbegović), Saljević, Šabanović (Bukva), Rondić, Demirović, Nikšić (Zenović), Aždahić i Kutinčić (Hamza).

NK Travnik: Isić, Arnaut, Hopić, Lepir, Dautović, E. Baltić, Čejvan, Hodžić, Ćatić, Alibegović i Š. Baltić.

Juniori tima sa Otoke poveli su u devetoj minuti golom Ajdinovića, koji je bio siguran realizator jedanaesterca, a rezultatom 1:0 se otišlo na poluvrijeme.

Olimpic je bio bolja ekipa i u drugom dijelu, no drugi pogodak je postignut tek u 85. minuti, kada je riješeno pitanje pobjednika. Strijelac drugog gola bio je rezervista Jukan.

Juniori Olimpica upisali su osmu pobjedu od početka prvenstva te drže priključak za vodećim ekipama.

FK Olimpic: Salčin, Gusinac, Bučuk, Ajdinović, Šahović, Nabil (Ahmedspahić), Dokara (Jukan), Filan (Bogilović), Kovačević, Kalesi i Salčinović.

NK Travnik: Selman, Švraka, Lukić, Strmonja, Đogić, Hasanbegović, Melić, Zirdum, Marković, Otuzbir i Torlak.

Komentari