Emir Jusić iskusni stoper stigao je u redove Olimpika tokom ljeta.

Vrlo brzo se adaptirao na novu sredinu i pokazao da će biti vrlo važan igrač u ekipi Mirze Varešanovića, koja u ovoj sezoni ima najviše ambicije.

Kako sam kaže zadovoljan je igrom i bodovnim saldom nakon prva dva kola.

“Što se tiče starta prvenstva sigurno je da smo odradili dobar posao sa dvije pobjede, što je najbitnije u cijeloj priči. Još uvijek se uigravamo i tek su prva dva kola prošla. Najbitnije su pobjede i nadamo se da ćemo još više napredovati u narednom periodu.”

Kaže da sve ide prema planu i da od cijelog tima očekuje još bolje rezultate i igre u narednom periodu.

“Najbitnije je da pobjeđujemo i to je plod dobrog rada ekipe, kompletnog stručnog štaba i uprave kluba. Neke stvari su se fino posložile i sve za sada ide kako je planirano”, govori nam iskusni stoper.

U Konjicu očekuje nastavak serije pobjeda i osvajanja bodova.

“Svaku utakmicu idemo na pobjedu i očekujemo nastavak niza i u Konjicu. Igman sigurno nije ekipa koju smijemo podcijeniti i moramo ih respektovati. Prvu utakmicu su izgubili pogotkom u trećoj minuti susreta, a u drugom kolu su poraženi od Jedinstva 2:1 te kao što sam rekao nisu ekipa za potcijeniti. Idemo na pobjedu i možda smo mi blagi favoriti u ovom susretu, ali to moramo pokazati i na terenu.”

Komentari