Juniori Olimpika i Sutjeske iz Foče remizirali su u okviru drugog kola Omladinske lige BiH grupa Centar A. Utakmica odigrana u Sarajevu završena je rezultatom 1:1.

Prvi dio utakmice donio je inicijativu Olimpika, koji je u nekoliko navrata mogao stići do pogotka, ali je falilo preciznosti u završnici. Treba istaći da su igrači Olimpika imali posjed lopte tokom gotovo cijelog prvog poluvremena, ali i da su gosti pogodili prečku, što je ujedno bila i njihova najbolja prilika u prvom dijelu.

Golovi na ovoj utakmici višeni su u drugom dijelu. U 51. minuti Bigučanin je doveo juniore Olimpika u vodstvo. Nakon toga domaći fudbaleri su držali vodstvo sve do sudijske nadoknade, kada su gosti uspjeli poravnati. Igrala se posljednja minuta, kada je Lazarević postigao pogodak za konačnih 1:1.

FK OLIMPIK: Mladina, Haznadar, Bogučanin, Bektić, Ćeman, Bešić, Selmanović, Biber, Buljugić, Tarić i Ždralović. Još su igrali: Bečirbašić, Ramić, Bukva, Terzić i Klis.

FK SUTJESKA: Jovičić, Lazović, Jojić, Milutinović, Sekulović, kovačević, Ivanović, Dačević, Lazarević, Perišić i Kovačević Luka. Još su igrali: Ostojić, Prodanović, Radović, Simović i Damjanović.

Komentari