Juniori Sarajeva su na Koševu dočekali ekipu gradskog rivala Olimpica u utakmici 15. kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat glasio je 1:0.

Juniori Sarajeva koji su ove godine igrali po principu toplo-hladno, s obzirom da su u nekim utakmicama podbacili te ostali bez gotovo sigurnih bodova željeli su pobjedom završiti jesenji dio te se dodatno učvrstiti na ligaškoj tabeli iza vodećih Zrinjskog i Borca. Olimpic je s druge strane želio do pobjede kojom bi na tabeli “preskočili” Bordo momke, ali i ostali u krugu ekipa koje bi se na proljeće mogle boriti za titulu najboljeg.

Sarajevu su nedostajali Gljiva i Herić, koji su sa našom U-19 reprezentacijom koja se sprema za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo te juniori koji su priključeni prvom timu. Niti jedna od ekipa nije imala problema sa suspenzijama pa su treneri oba tima mogli na teren poslati najbolje što u ovom trenutku imaju.

Gosti su nešto bolje otvorili utakmicu te su imali prvu ozbiljniju šansu, no šut glavom jednog od napadača gostiju nije završio u mrežu Bordo tima. Imao je Olimpic blagu terensku inicijativu većim dijelom prvog poluvremena, no nije uspio kreirati neke ozbiljnije prilike. Pred sami kraj prvog dijela Sarajevo je zaigralo bolje, a to je rezultiralo golom u mreži Salčina. Strijelac za Bordo tim bio je Halavać.

Drugi dio je u potpunosti pripao Sarajevu. Čataković je šutirao na samom početku, lopta se odbila do Smajlagića, koji je pogodio mrežu gostiju, no bio je u nedozvoljenoj poziciji pa on nije priznat. Sarajevo je moglo do drugog gola i u 60. minuti, kada je Rastoder ‘probio’ po lijevoj strani i šutirao, no loptu je zaustavila prečka. Konačan rezultat glasio je 1:0.

Bordo tim je upisao devetu pobjedu ove sezone i sada ima 30 bodova, dok je Olimpic ostao na 26 osvojenih bodova.

FK Sarajevo: Abdulahović, Mujakić, Zeljković, Đurić, Avdić, Agić, Rastoder, Begenišić, Blagojević, Halavać i Čataković.

FK Olimpic: Salčin, Gusinac, Bučuk, Memić, Ajdinović, Šahović, Begić, Jukan, Kovačević, Kalesić i Salčinović.

Komentari