Fudbaleri Olimpika će u okviru 10. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekati ekipu TOŠK-a.

Idriz Džafić, napadač Vukova, ove sezone je jedan od važnijih fudbalera u formaciji tima sa Otoke. Robusni napadač u potpunosti koristi svoje minute koje dobija, a kako sam kaže zadovoljan je svime što je njegov tim uradio ove sezone.

– Kada gledamo rezultate ove sezone moramo biti zadovoljni. Ekipa igra dobro, prvi smo na tabeli, prošli smo među osam najboljih u Kupu BiH i moramo biti zadovoljni. Ali nema nikakve euforije, što je najbitnije. Svi smo svjesni da nam jedna ili dvije loše utakmice mogu pokvariti sve. Zato na svakoj utakmici moramo biti u potpunosti koncentrisani i dati svoj maksimum, kako ne bismo došli u probleme.

U narednom kolu na Otoku stiže TOŠK, a interesantno je da će ovo biti drugi međusobni duel u samo desetak dana. Džafić je bio strijelac u kup utakmici u kojoj je Olimpik savladao TOŠK rezultatom 3:0.

– Mislim da će ovo biti sasvim drugačija utakmica u odnosu na onu od prije desetak dana. Savladali smo ih u kupu, ali to ne znači ništa u sutrašnjem duelu. Dobra stvar je što smo ih dodatno upoznali, vidjeli kako i na koji način igraju, ali opet ponavljam ako želimo do bodova, onda moramo biti mi na visokom nivou, jer lakih protivnika nema i svi igraju da bi ostvarili pobjedu, rekao je Džafić u najavi nedjeljnog duela na Otoci.

Susret između Olimpika i TOŠK-a igra se u nedjelju od 15 sati na stadionu Otoka.

Komentari