Fudbalski klub Olimpic ovog proljeća je u konstantnoj trci za rezultatom, koji će ih odvesti u sredinu tabele gdje bi mogli mirnije ‘disati’.

Nakon što su u prošlom kolu savladali Velež, a direktni konkurenti upisali poraze, situacija na tabeli je puno bolja za ekipu Milomira Odovića.

U narednom kolu Vukovi gostuju ekipi Mladosti koja se nalazi ‘iznad crte’ sa tri boda više u odnosu na ekipu sa Otoke i pobjeda u ovom duelu u potpunosti bi mogla izmijeniti izgled tabele, ali i povećati šanse Vukova za opstanak u Premijer ligi BiH.

U pobjedi nad Veležom makedonski bek je odigrao odličnu partiju i tako pokazao da se u potpunosti oporavio od neugodne povrede i operacije koju je obavio tokom jesenjeg dijela sezone.

“Nakon oporavka od povrede osjećam se odlično. Više sam nego zadovoljan kako je protekao period rehabilitacije i kako sam se brzo vratio na teren,” govori Makedonac na početku razgovora.

O pobjedi u prošlom kolu Gligorov kaže slijedeće:

“Iako rezultat ne govori tako, s obzirom da je bilo ‘samo’ 1:0, mi smo izvojevali više nego zasluženu pobjedu. Dominirali smo tokom cijelog susreta, ali nam je sreća po ko zna koji put okrenula leđa ove sezone, pa nismo uspjeli realizovati sve prilike koje smo stvorili.”

O susretu u Doboju kod Kaknja smatra da je pred njim i njegovim saigračima zahtjevna utakmica.

“Gostujemo ekipi Mladosti, direktnom konkurentu za opstanak u Premijer ligi BiH. Sigurno bit će to teška utakmica, ali se nadam da smo bliži pobjedi u ovom duelu. Mi moramo igrati svoju igru, nametnuti svoj ritam i vratiti se na Otoku sa tri boda na svom kontu.”

Susret između Mladosti i Olimpica igra se sutra (subota) sa početkom u 16:30 sati.

Komentari