Nakon utakmice između Olimpica i Širokog Brijega na Otoci, koju je domaćin dobio rezultatom 2-1, predstavnicima medija su se obratili treneri obje ekipe.

Faik Kolar, trener domaćeg tima, bio je ponosan na svoje igrače, koji su u posljednje vrijeme igrali kvalitetno, ali nisu uspijevali da savladaju svoje protivnike.

“Ovo je najbolje odigrana utakmica Olimpica u ovoj polusezoni, skupa sa utakmicom protiv Slobode. Međutim, tada nismo materijalizovali svoju dominaciju, ali sada jesmo. Ja svojim momcima čestitam na pobjedi. Mi smo i prije ove i prije utakmice sa Slobodom pravili neke svoje kalkulacije i smatrali smo da nam iz posljednja 4 kola treba 9 bodova. Slijedi susret sa Drinom, valja nam se pripremiti i pokušati dobiti tu utakmicu”, kazao je vidno zadovoljni Faik Kolar.

S druge strane, trener Širokog Brijega je čestitao Olimpicu, a vidno nezadovoljan rezultatom, kazao je kako njegovom timu predstoji teška borba za plasman u evropska takmičenja.

“Olimpic je danas bio bolji i zasluženo je pobijedio i ja im čestitam. Tri kola su do kraja. Moramo gledati naprijed, moramo se pripremiti i vidjeti šta će biti do kraja. Slijedi nam utakmica protiv Borca koju moramo dobiti kako znamo ako se želimo plasirati u evropska takmičenja, a bilo bi jako pogubno da se dvije sezone zaredom ne plasiramo u evropska takmičenja”, kazao je Musa.

Komentari