FK Olimpik lider je na tabeli Prve lige Federacije BiH nakon 10 ligaških kola, a u 11. mu u goste dolazi Orašje, jedna od ekipa koja iz prikrajka vreba šansu da se priključi borbi za sam vrh tabele.

Naš tim ove sezone na Otoci ne zna za kiks i u četiri domaće utakmice ostvario je isto toliko pobjeda. Posljednja je bila posebno dramatična, jer je i pored dobre igre Olimpik tek u posljednjim momentima susreta uspio savladati Bratstvo iz Gračanice, a pogodak za tri boda postigao je Fahrudin Kovač u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Kovač je u klub stigao početkom ove sezone, a uspio je prevazići povredu koja ga je omela na samom početku priprema.

“Imao sam taj peh da sam se povrijedio početkom priprema, pa nisam bio u kombinacijama za nastup u prvih četiri ili pet kola. Ipak, sada sam se vratio i odigrao sam nekoliko utakmica. Želim nastaviti igrati i opravdavati povjerenje trenera i u nastavku sezone. Utisci o Olimpiku su dobri, ekipa je kvalitetna i dobro radi, a ciljevi su izazovni za svakog igrača”, kazao je Fahrudin Kovač na početku razgovora.

Istakao je da mu je mnogo značio pogodak postignut protiv Bratstva iz Gračanice na stadionu Otoka, koji je Olimpiku donio pobjedu od 2:1 u 9. kolu Prve lige Federacije BiH, a koji je postignut u sudijskoj nadoknadi.

“Svakako da vam takve stvari mnogo donesu na planu samopouzdanja, jer Olimpikov cilj ove sezone je da pobjeđuje i drago mi je što sam ja uspio riješiti tu utakmicu protiv Bratstva svojim pogotkom”, ističe Kovač.

Ekipa sa Otoke je lider prvoligaške tabele, a Kovač ističe da su rezultati mogli biti i bolji.

“Lijepo je što smo na čelu tabele, ali mislim da smo imali nekoliko kikseva protiv pojedinih ekipa na strani koje su u donjem dijelu tabele, a to nikako nije dobro. Ipak, radimo na otklanjanju naših grešaka i nadamo se da nam se u budućnosti takve stvari neće ponavljati. Ambicije su jasne, želimo osvojiti Prvu ligu Federacije BiH”, kazao je mladi napadač.

Olimpik u narednom kolu dočekuje Orašje, a bodove unaprijed ne želi upisivati.

“Cilj je svakako pobjeda, ali ekipa Orašja već duži niz vremena stvara probleme velikom broju timova. Oni su nezgodni, ove sezone su dobili Rudar u Kaknju i to je pokazatelj da se ne smijemo zalijetati i unaprijed najavljivati pobjedu. Ipak, ja vjerujem u naš tim i mislim da možemo doći do tri boda koja bi nam mnogo značila”, kazao je Kovač na kraju razgovora.

Susret 11. kola Prve lige Federacije BiH između Olimpika i Orašja na rasporedu je u petak, 13. oktobra, sa početkom u 15 sati. Olimpik nakon deset odigranih kola ima 23 osvojena boda i zauzima prvo mjesto na tabeli, dok Orašje ima 17 bodova i trenutno je na šestom mjestu.

Komentari