Fudbaleri Olimpika će u derbiju 13. kola na Otoci dočekati ekipu GOŠK-a.

Nakon dvije utakmice na gostujućim terenima, fudbaleri tima sa Otoke će odigrati duel na svom terenu. Ekipa Olimpika je u prethodnom kolu doživjela prvi poraz u sezoni, a uspješniji je bio sastav Rudara iz Kaknja.

Šef stručnog štaba Olimpika Esad Selimović, smatra da je utakmica u Kaknju pokazala koliko svaka ekipa mora biti maksimalno koncentrisana tokom svakog duela.

– Ušli smo prilično mlako u utakmicu, dozvolili smo sebi da primimo jeftin gol, a poslije toga je jednostavno sve “išlo na mlin” Rudaru. Porazi su sastavni dio igre i mi smo dobili dobru lekciju iz ovog duela. Sada je na nama da uvidimo svoje greške i da ih ne ponavljamo u narednim susretima.

U subotu je na rasporedu utakmica protiv tima iz Gabele.

– GOŠK je kvalitetan protivnik, dobili su novog trenera tokom sedmice i sigurno motivisani dolaze na Otoku. Ova utakmica nosi tri boda kao i svaka druga, a mi želimo da ih osvojimo igrom na terenu. Ponovit ću izvukli smo pouke iz prethodne utakmice i maksimalno angažovani ulazimo u ovaj duel. Finiš je sezone, još je malo ostalo do pauze, a taj period želimo iskoristiti da osvojimo što više bodova i što bezbrižniji odemo na odmor, rekao je Selimović u najavi duela na Otoci.

Susret između Olimpika i GOŠK-a igra se sutra (subota) od 13:30 sati na stadionu Otoka

Komentari