Fudbaleri Olimpica sutra će na Otoci ugostiti ekipu mostarskog Veleža. Mostarci su i teoretski izgubili sve šanse za opstanak u Premijer ligi BiH, dok su Vukovima bodovi neophodni za nastavak borbe za očuvanje premijerligaškog statusa.

Napadač Olimpica Emir Hadžić, mogao bi biti jedan od ključnih igrača u sutrašnjoj utakmici, pa je to bio povod za razgovor sa strijelcem jedinog gola iz duela prošlog kola na Grbavici.

Sam Hadžić nije previše zadovoljan proljetnim dijelom sezone te smatra da je ekipa mogla mnogo više.

“Sigurno da ne mogu biti zadovoljan rezultatima. Prvu utakmicu protiv Slavije nismo imali neke posebne šanse, no oni su pobijedili iz penala. Drugom utakmicom sam zadovoljan jer smo ubjedljivo pobijedili Borac. Kada pogledamo utakmicu protiv Radnika onda i ne možemo biti zadovoljni jer smo imali dobre šanse i trebali smo da pobijedimo. Ovo zvuči pomalo i čudno jer je Radnik u tom trenutku bio treći na tabeli, a mi se borimo za opstanak,” govori Hadžić i nastavlja:

“Na utakmici protiv Viteza smo imali meč loptu, ali taj dan lopta nije htjela u gol i nesretno smo izgubili dva boda. O utakmici protiv Željezničara se nema mnogo toga reći, jer je to bila zaslužena pobjeda domaćina. Mislim da smo mogli dosta više, pokazali smo da znamo, no to je sve iza nas, a sada se okrećemo prema naprijed i moramo razmišljati samo o tome.”

Naredni protivnik Olimpica je Velež, koji je već ispao iz lige iako je tek početak aprila.

“Velež je matematički ispao iz lige i svi smatraju da će protiv njih biti lagano. No oni su u posljednje vrijeme pokazali da se polako dižu. Protiv Slobode, koja je možda i najbolja ekipa lige, su primili gol tek u 96. minuti i sigurno neće biti lagan protivnik. Zbog svega toga ne očekujem laganu utakmicu i morat ćemo dati 100% da bi ostvarili ono što želimo, a to je pobjeda.”

Direktni konkurenti Olimpica imaju ‘težak raspored’ narednog vikenda.

“Ako se rezultati poklope, što je realno očekivati kada pogledamo raspored 24. kola, možemo da dođemo na tri boda direktnim konkurentima te je sve do nas. Mislim da imamo i dobar raspored i ako budemo na nivou možemo da ostvarimo naš cilj.”

Olimpic i Velež svoj susret 24. kola igraju sutra (subota) a Otoci od 16:30 sati.

Komentari