Fudbaleri Olimpica Ligu za opstanak otvaraju utakmicom u Širokom Brijegu.

Bit će to repriza duela iz posljednjeg kola regularnog dijela Premijer lige BiH. Ova dva tima su se sastala na Pecari u 22. kolu, a utakmica je završena rezultatom 0:0.

Reprezentativnu pauzu Olimpic je iskoristio za dodatne pripreme koje je ekipa obavila u Mostaru, a boravak u Hercegovini Radović i njegovi saradnici iskoristili su za odigravanje utakmice protiv ekipe Zrinjskog, kako bi na djelu mogli vidjeti svoje momke, ali i definisati tačno šta i kako ispravljati u periodu koji je pred ekipom.

‘Bili smo sedam dana u Mostaru gdje smo dodatno podigli fizičku spremu ekipe, ali smo radili i na taktičko-tehničkim stvarima, kako bismo dodatno uigrali ekipu. Posljednjih sedam dana smo podredili pripremi utakmice u Širokom Brijegu’, rekao je Radović.

O utakmici u Mostaru, Radović kaže da je zadovoljan određenim momentima u igri.

‘Ako pogledamo utakmicu u kojoj smo poraženi, moram reći da sam zadovoljan nastupom u određenim dijelovima utakmice, a o tome govori i rezultat kada su igrale nominalno prve ekipe oba sastava. Ono što smo htjeli vidjeti u našoj igri je tranzicija prema naprijed, odnosno želimo da budemo konkretniji u fazi napada i mislim da smo u određenim momentima u tome i uspjeli.’

O očekivanjima od utakmice u Širokom Brijegu trener Olimpica, rekao je da je ovo izuzetno bitan susret za njegov sastav.

‘Igramo dio lige u kojem nas očekuju ‘lakši’ protivnici. Naravno da se za ekipu protiv koje igramo ne može reći i smatrati je laganom, jer se zna koliki je kvalitet Sablićeve ekipe. Mi ne možemo birati protivnike, idemo u Široki Brijeg da ostvarimo pobjedu. Sigurno je da će nam nedostajati Bogdanović i Džugurdić, koji zbog povreda neće konkurisati za ovaj susret’, rekao je Radović na kraju razgovora.

Susret na Pecari igra se sutra (nedjelja) sa početkom u 19 sati.

Komentari