Fudbaleri Olimpica u posljednjem kolu regularnog dijela Premijer lige BiH gostovat će u Širokom Brijegu-

Olimpic se nalazi u teškoj situaciji, s obzirom na to da se nalaze na posljednjoj poziciji prije ovog kola.

Početkom sedmice klupa Olimpica je doživjela promjene. Umjesto Faruka Kulovića na klupu je stigao Dragan Radović koji je tokom jeseni vodio ekipu sa Otoke.

Vukovi će danas put Hercegovine gdje će i dočekati duel sa Širokobriježanima, a prije poslaska na put razgovarali smo sa novim trenerom Vukova.

‘Tokom sedmice smo pokušali ekipu vratiti, prije svega psihički te pokušati uigrati neke nove varijante koje bismo trebali koristiti tokom igre. Evidentan je problem sa realizacijom i igrom u protivničkom šesnaestercu i nadam se da ćemo uspjeti prevazići taj problem. Iskoristio bih priliku da se zahvalim ljudima iz kluba koji su mi dali povjerenje i povjerili mi ovaj odgovoran zadatak.’

Situacija na tabeli je teška, ali kako kaže Radović nema predaje.

‘Sami smo se doveli u tešku situaciju. Dosta je faktora utjecalo na ovo stanje, ali mi nemamo vremena da se bavimo onim što je iza nas. Pred nama je posljednje kolo Premijer lige, a potom i doigravanje za opstanak u kojem moramo biti pravi. Kada pogledam kadar sa kojim raspolažemo siguran sam da imamo kvalitet da i naredne godine budemo u društvu najboljih. Sve to moramo dokazati i na terenu. Vjerujem u moje fudbalere i svoje saradnike i sigurno je da se nećemo predati. Izbora puno nemamo, situacija je teška, ali mi ćemo se boriti dok god za to ima šanse’, rekao nam je Radović.

O narednom protivniku trener Vukova ima riječi hvale.

‘Dobro se zna ko je Široki Brijeg u bh. fudbalu. Imali su i oni nešto lošiju sezonu, ali su u dvomeču u Kupu BiH sa Zrinjskim pokazali svoj snagu i kvalitet. Možda su malo umorni od nastupa u kupu, ali su svakako jedna od kvalitetnijih ekipa u Bosni i Hercegovini. Na nama je da damo sve od sebe, da bismo došli do pozitivnog rezultata i ponovit ću ja vjerujem u ove momke i mislim da imaju snage da naprave dobar rezultat.’

Komentari