Fudbaleri Olimpika slavili su gostujuću pobjedu protiv Veleža u derbi susretu prvog kola Prve lige Federacije BiH, te sa velikim optimizmom dočekuju nastavak sezone.

Kapiten našeg kluba Dejan Bandović istakao je da je ekipa jako zadovoljna trijumfom, pogotovo iz razloga što je ostvarena u jako teškim vremenskim uslovima.

“Igrali smo po jako teškim vremenskim uslovima protiv Veleža, ne bih nikome poželio da igra u takvim okolnostima. Dobro je što su svi igrači zdravi završili utakmicu, a nadam se da će u nastavku sezone vrijeme biti nešto drugačije”, kazao je Bandović na početku razgovora.

Istakao je i da je stručni štab svjesno sastavio ekipu koja će igrati kvalitetan fudbal i da je cilj Olimpika da bude ofanzivan u svakoj utakmici.

“Pobjedom u derbiju smo otvorili sezonu i sada je mnogo lakše igrati. Imamo mnogo samopouzdanja, ali ćemo ići od utakmice do utakmice. Pred nama je mnogo posla, a postoji nekoliko ekipa koje žele plasman u Premijer ligu BiH. Ono što je dobro jeste što je ekipa sklopljena da igra kvalitetan fudbal, da igramo pas igru od noge do noge. Uvijek postoji prostor za napredak, ali i protiv Veleža na gostovanju smo pokazali kako želimo igrati”, mišljenja je naš golman.

Dobru partiju su u susretu protiv Veleža pružili i mladi igrači, koji će od ove sezone zbog promjene pravila imati mnogo više prostora za igru.

“Mladi igrači su uvođenjem pravila o zaštićenom godištu dobili šansu koju mnogi prije njih nisu imali. Olimpik je doveo šest ili sedam kvalitetnih mladih igrača, oni su i u toku priprema pokazali da žele raditi vrijedno i naporno i izboriti se za svoje mjesto, a sve je u nastavku sezone na njima. Budu li dovoljno radili, sigurno će neki od njih uspjeti da postanu kvalitetni fudbaleri. Možemo biti zadovoljni njihovim početkom sezone”, kazao je Bandović.

Golman Olimpika smatra da njegov tim treba osvojiti tri boda i protiv Čapljine, ali da ne smije podcijeniti goste, koji su i pored minimalne pobjede nad slabašnim Jedinstvom u prvom kolu ipak pružili dosta dobru partiju.

“Čapljina je savladala Jedinstvo u utakmici u kojoj rezultat nije dao pravu sliku stanja na terenu. Savladali su Jedinstvo sa 1:0, a mogli su slaviti puno uvjerljivije. Mislim da ih ne smijemo potcijeniti, ali da moramo misliti o sebi i prvenstveno o tome kako da mi budemo na pravom nivou”, kazao je Bandović na kraju razgovora.

Komentari