Juniori Olimpika ove sezone igraju odlično. Nakon sedam odigranih utakmica Vukovi su osvojili 19 bodova i trenutno su bez poraza u okviru Omladinske lige BiH grupa ‘Centar A’.

Sanjin Ćeman prvi je strijelac juniorskog sastava Olimpika, a sa njim smo razgovarali nakon što je sa svojim saigračima ostvario pobjedu protiv Radnika.

‘Ja sam u Olimpik stigao prošlog ljeta, nakon što sam u Željezničaru proveo sedam godina. Mogu reći da sam napravio pravi potez, jer sam na Otoci dobio sve uslove za napredak’, rekao je na početku razgovora Ćeman i nastavio:

‘Stigao sam kao kadet, a na kraju sezone sam prebačen u juniorski sastav što je svakako bio podstrek za mene da još više radim. Imamo sjajne uslove u kojim radimo i mogu reći samo da sam više nego zadovoljan svim promjenama koje su se desile. Moram reći da sam zahvalan svojim saigračima i trenerima, jer smo svakako svi zajedno zaslužni za ovaj rezultat. Sami kao pojedinci ne bismo mogli napraviti ništa, i toga smo svi svjesni. Vjerovatno je u tom zajedništvu i ključ naših uspjeha ove sezone.’

O cilju za ovu sezonu napadač Olimpika govori sljedeće.

‘Naš cilj je jasan. Želimo ostvariti plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine za juniore, koja se igra po novom sistemu. Siguran sam da imamo snage i znanja da to i ostvarimo i učinit ćemo sve da dođemo do svog cilja.’

Olimpik narednog vikenda igra protiv ekipe Bosna Union.

Komentari