Fudbaleri Olimpika su tokom sedmice ostvarili plasman u četvrtfinale Kupa BiH, a već ovog vikenda pred njima je zahtjevna utakmica protiv Budućnosti.

Sigurnom pobjedom nad ekipom TOŠK-a, Vukovi su ostvarili prolazak među osam najboljih ekipa ove sezone. Amer Drljević, veznjak Olimpika, kaže da je više nego zadovoljan kako su njegovi saigrači odigrali utakmicu u srijedu.

– Sigurno je da niti jedan protivnik nije lagan. TOŠK ima dobru ekipu i svakako da smo morali biti skoncentrisani od prve do posljednje minute na terenu kako bismo obezbijedili prolaz dalje. Momci su uspjeli u tom naumu i zaista im treba čestitati na tome, rekao je Drljević.

Olimpik u narednom kolu putuje u Banoviće, gdje ih očekuje duel sa ekipom Budućnosti.

– Ako pogledate situaciju na tabeli, onda se čini da smo mi favoriti. Ali ako pogledate rezultate onda vam je jasno da je ekipa Budućnosti u stanju da pobijedi i namuči svakog protivnika. Postigli su pet pogodaka protiv Zvijezde, od Širokog Brijega su eliminisani tek nakon penala, tako da je to dovoljna opomena za sve nas da moramo biti oprezni i maksimalno koncentrisani u ovom duelu, rekao je Drljević u najavi duela u Banovićima.

Utakmica 8. kola Prve lige Federacije BiH između Budućnosti i Olimpika igra se u subotu od 15:30 sati.

Komentari