Fudbaleri Olimpika u okviru sedmog kola Prve lige Federacije gostuju ekipi Jedinstva u Bihaću.

Nakon što su u prethodnom kolu savladali ekipu Zvijezde i poravnali se na vrhu tabele sa ekipom iz Gradačca, pred Vukovima je novo zahtjevno gostovanje.

Junak pobjede u prošlom kolu Adnan Osmanović, smatra da je pobjeda protiv Zvijezde pokazala pravo lice njegove ekipe.

‘Odigrali smo odlično kao tim prije svega. Stručni štab je vrlo dobro skautirao Zvijezdu i znali smo u potpunosti odakle nam prijeti najveća opasnost. Tačno smo znali njihove mane i iskoristili smo ih u potpunosti. Mislim da smo, pogotovo u drugom dijelu utakmice, pokazali da smo u ovom momentu kvalitetnija ekipa i na kraju smo zasluženo slavili’, kazao je Osmanović.

Napadač Vukova kaže da je zadovoljan i svojom igrom.

‘Kada postignete gol koji odluči utakmicu onda morate biti zadovoljni. Imao sam malo problema sa povredom na početku sezone, ali sada je to sve iza mene. Drago mi je da sam baš ja prvi koji je postigao pogodak ekipi Nermina Šabića, ali mi je još važnije da ekipa pobjeđuje i da idemo naprijed ka vrhu tabele, gdje nam je objektivno i mjesto.’

Slijedi gostovanje u Bihaću.

‘Jedinstvo se nalazi na 13. mjestu sa šest osvojenih bodova. To ne smije da nas zavara, jer se radi o izuzetno mladoj ekipi, koja može svakome da napravi probleme. Mi znamo kako odigrati i nametnuti se na terenu. Izbora puno nemamo i jedino nam pobjeda odgovara u ovom duelu i mi ćemo učiniti sve na terenu da do nje i dođemo’, rekao je an kraju razgovora napadač Vukova.

Utakmica izneđu Jedinstva i Olimpika igra se u subotu od 16 sati, a Vukovi put Bihaća kreću danas (petak) i utakmicu će dočekati u karantinu.

Na stadionu ‘Pod borićima’ glavni sudija susreta bit će Sabrija Topalović iz Zenice sa pomoćnicima Sahibom Smrikom iz Zenice i Oliverom Žilićem iz Viteza. Četvrti sudija je Danijel Bojo iz Kiseljaka.

Komentari