Fudbaleri Olimpika remizirali su danas u gostima protiv Viteza odigravši bez golova 0:0.

Utakmicu je obilježila terenska inicijativa Vukova sa Otoke koji su više željeli pogodak, imali posjed na svojoj strani i stvarali prilike, no nisu uspjeli doći do gola.

U prvom dijelu utakmice vidjeli smo terensku dominaciju gostiju iz Sarajeva, ali su domaći fudbaleri uspijevali da naprave blok ispred svog gola i sačuvaju svoju mrežu. Najbolju priliku imao je Džafić, ali je jedan od odbrambenih igrača Viteza loptu izbio sa same gol linije.

U drugom dijelu, gosti su u potpunosti preuzeli inicijativu i stvarali pritisak prema golu domaćih koji su igrali prilično grubo, zbog čega su dobili nekoliko žutih kartona. Ponovo je Džafić u periodu do 70. minute imao dvije vrlo dobre prilike, ali domaći su ponovo uspjeli da se odbrane.

Imali su i domaći dobru priliku ali je nakon jednog kontranapada Viteza Bandović bio na visini zadatka, odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Pet minuta prije kraja Olimpik je ponovo zaprijetio, ovoga puta preko Pavlovića čiji udarac odlazi iznad prečke gola Viteza.

Olimpik je i u narednim minutama stvorio nekoliko prilika, ali golova nije bilo, pa su se obje ekipe morale zadovoljiti podjelom bodova i neriješenim rezultatom.

Komentari

2 responses to “Vukovi terensku inicijativu nisu krunisali pogotkom: Olimpiku bod u gostima protiv Viteza”

  1. Antikočijaš says:

    Ko me blokirao da ne mogu komentarisati na facebooku na Olimpikovoj stranici? Jad jadni!

  2. Like says:

    Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *