Kadeti Olimpika deklasirali su ekipu Goražda u okviru drugog kola Omladinske Lige BiH grupa Centar. Vukovi su slavili pobjedu rezultatom 9:0 (5:0).

Mladi fudbaleri Olimpika su od prve minute krenuli ofanzivno prema golu gostiju, a rezultat toga je pogodak Sulejmanovića u prvoj minuti susreta. Nakon prvog pogotka Olimpik je nastavio sa napadima prema golu gostiju, a rezultat toga su četiri pogotka do poluvremena. Prvo je Hiseni pogodio u 15. minuti, a devet minuta kasnije Šuntić je povisio rezultat na 3:0. Sulejmanović je svojim drugim pogotkom u 30. minuti postigao četvrti pogodak u prvom dijelu, da bi Zornić sedam minuta prije kraja prvog dijela postavio konačnih 5:0 u prvom dijelu.

Zornić u 46. minuti postiže svoj drugi pogodak na ovoj utakmici za ubjedljivo vodstvo Vulova od 6:0. Kako su igrali u prvom dijelu kadeti Olimpika su nastavili i u drugom. Konstantan pritisak prema golu Goraždaka urodio je plodom u 53. minuti kada je Hodžić pogodio za vodstvo svog tima od 7:0. Ni nakon toga mladi fudbaleri trenera Dervišija nisu stali, pa je Hiseni svojim drugim pogotkom u 64. minuti povisio na 8:0. Halilagić je u 67. minuti postigao deveti pogodak za svoju ekipu. Gosti jednostavno nisu bili dorastao protivnik u ovom duelu, a domaći su kažnjavali svaki propust gostujuće odbrane.

Na kraju je utakmica završena rezultatom 9:0 u korist Olimpika za prvo mjesto na tabeli nakon dva odigrana kola.

Komentari

One response to “Uvjerljiva pobjeda kadeta protiv Goražda”

  1. Like says:

    Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *