Sramotno suđenje u Bugojnu, Iskra i Olimpik remizirali

Iskra i Olimpik remizirali su danas rezultatom 1:1 u okviru 14. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Olimpik se od samog početka utakmice nametnuo na terenu i stvarao prilike za pogodak. Nakon nekoliko neiskorištenih prilika na otvaranju susreta, Vukovi su do pogotka stigli u 31. minuti preko Pršeša.

U cijeloj priči najslabija karika je bio sudija Silić iz Cazina koji je donio nekoliko odluka na štetu tima sa Otoke i time svjesno unosio nervozu u redove gostiju.

Ono što je počeo u prvom dijelu, Silić je nastavio i u drugih 45 minuta.

Iskra je do poravnanja stigla u 63. minuti preko Čakara. A onda je ponovo na sceni bio sudija iz Cazina. Prvo je prekinuo jedan kontranapad Olimpika, da bi nakon prigovora isključio Mirzu Varešanovića i njegovog prvog pomoćnika Esada Selimovića.

Potom je nakon jedne akcije Vukova ponovo svirao prekid, a Pršeš koji je bio u izglednoj situaciji za postizanje pogotka je nakon toga isključen također zbog prigovora.

Fudbala je bilo vrlo malo jer ga sudija iz Cazina nije dozvolio. Do kada i kako će se ponašati pojedinci u Prvoj ligi Federacije ostaje da se vidi.

Fudbala je bilo najmanje, pa nemamo šta puno ni pisati o tome, ostat će zapisano da su Iskra i Olimpik osvojili po jedan bod i da se utakmica završila rezultatom 1:1, a ko će i kakve sankcije snositi ostaje da se vidi.

NK Iskra: Ćeman, Filan, Pihura, Koprivica, Bešagić, Čakar, Seferović, Ivković, Skopljak, Jurčević, Buljubašić.

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Muminović, Mahović, Jusufbašić, Šćepanović, Rastoder, Jusufi, Stojanović.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *