Fudbaleri Olimpika sutra gostuju u Mostaru, gdje će u okviru 4. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odmjeriti snage sa ekipom Veleža.

Sportski direktor tima sa Otoke Esad Selimović, u najavi utakmice kaže da je pred ekipom Olimpika zahtjevna utakmica, protiv direktnog konkurenta za plasman u Premijer ligu BiH.

– Svi znamo ko je Velež, kakva je tradicija iza njega i broj navijača. Sigurno je da su oni tim koji posjeduje kvalitet, dobro su vođeni i svakako da je pred nama zahtjevan zadatak da dođemo do bodova, kaže sportski direktor Vukova.

Razlog za pozitivan rezultat vidi u kvaliteti timova.

– Vidite, mi smo igrali i prethodne sezone sa Veležom. Pobijedili smo ih dva puta u Vrapčićima, a u odnosu na tu utakmicu Velež je jači za Nusmira Fajića, mi smo za Kerima Tatara, Mahira Karića i još nekoliko vrlo dobrih fudbalera. Ako me pitate ja ne bih mijenjao Tatara za Fajića. Zato mislim da smo kvalitetniji u odnosu na Velež i da ćemo stići do tri boda u ovoj utakmici. Spremni smo, odlučni i tri boda stižu na Otoku, rekao nam je Selimović.

Meč između Veleža i Olimpika igra se sutra (subota) od 16:30 sati u Mostaru, a sudi ga Elvis Mujić iz Banovića, a direktan prenos susreta možete pratiti na CityTV.

Komentari

One response to “Selimović: Ne bih mijenjao Tatara za Fajića”

  1. Like says:

    Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *