Fudbaleri Bratstva i Olimpika odigrali su u Gračanici susret osmog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat glasio je 1:0 (0:0) u korist domaćeg tima.

U prvom dijelu Olimpik je imao inicijativu i nekoliko dobrih prilika da ugrozi gol domaćih, ali nisu uspjeli stići do pogotka.

Odmah na otvaranju drugog dijela Jusufi ima sjajnu priliku za pogodak, ali nije uspio zatresti mrežu Divkovića. Nedugo zatim je i Karić imao dobru priliku, ali je Divković ponovo bio na pravom mjestu. Najbolju priliku u drugom dijelu utakmice za Olimpik imao je Pehar u 80. minuti. Veznjak Vukova je izašao sam pred golmana Divkovića, ali je i ovog puta golman Gračanlija izašao kao pobjednik iz duela sa ofanzivcima Olimpika. Domaći je tim iz jedine prilike u drugom dijelu susreta stigao do pogotka u 90. minuti, a to je ispostavit će se bio i jedini pogodak na ovom susretu. Strijelac jedinog pogotka bio je Stojanov.

NK Bratstvo: Divković, Buljić, Šuša, Diabang, Ćosić, Jaganjac, Čakar, Helić (Vejzović), Salkić, Kahrimanović (Musić ) i  Jaranović (Stojanov).

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Cana, Uzelac, Osmanović (Bibić), Karić, Džafić, Jusufi (Pehar), Stojanović (Sadiković) i Kišić.

Komentari

One response to “Poraz Olimpika u Gračanici”

  1. Like says:

    Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *