Podjela novogodišinjih paketića u FK Olimpik

FK Olimpik je prigodnim druženjem i podjelom novogodišnjih paketića, zaključio izuzetno uspješnu jesenju polusezonu u kojoj je omladinski pogon Vukova napravio odlične rezultate.

Druženjem uprave, fudbalera, uposlenika kluba te mališana iz omladinskog pogona, krunisana je sezona, u kojoj je praktično od nule napravljena škola fudbala koja bi u narednom periodu trebala biti okosnica seniorskog tima.

Mirza Šarić, koordintaor Omladinskog pogona FK Olimpik, prilikom podjele paketića obratio se svim prisutnim i rekao slijedeće:

– Sigurno je da smo mi htjeli na neki način nagraditi naše mališane, ali se i zahvaliti njihovim roditeljima koji su povjerenje dali upravo našem klubu i našim trenerima. Svako dijete zaslužuje pažnju, a nadolazeći praznik je idealan termin kako bismo to i na ovaj simboličan način pokazali. Nadamo se da će nas naredne godine biti još više, a da će mnogi od ovih mališana danas sjećati se ovih trenutaka, jednog dana kada postanu vrhunski sportisti ili dobri ljudi, jer su to dvije naše vodilje u radu sa djecom, rekao je Šarić.

Dodjeli paketića prisustvovali su i prvotimci Vučina Šćepanović i Elvis Sadiković koji su također sa djecom stigli u prostorije kluba.

– Svakako da je ovo lijep gest kluba za koji nastupamo i koji se i na ovaj način sjetio djece iz omladinskog pogona i djece uposlenika. Olimpik je i ovim gestom pokazao da misli na svaki segment i sigurno da je ovim potezom pokazao, da se na Otoci pravi ozbiljna priča, jednoglasni su bili provtimci Olimpika.

– Mi koji smo već duži period u omladinskom pogonu, svjesni smo koliko napora ulažu ljudi iz kluba kako bi djeci obezbijedili sve uslove za rad. Ovaj gest pokazatelj je da im je stalo do nas i naše djece, a to je sasvim sigurno ogromna stvar za nas, rekao je jedan od roditelja koji je prisustvovao večerašnjoj manifestaciji.

Ulogu Djeda mraza ‘obavljali’ su prvotimci Adnan Osmanović, Ibro Hodžić i Fadil Čizmić.

Svi koji žele da se pridruže Omladinskom pogonu FK Olimpik sve informacije mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 033/466-541 i 060/3523-287.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *