Pobjeda protiv Bosne

Olimpik je ugostio visočku Bosnu u okviru 13. kola Prve lige FBiH, a konačan rezultat je glasio 1:0.

Prvo poluvrijeme počelo je prilikom za goste kada je Dizdarević izašao sam ispred Bandovića, ali nije bio uspješan. Od tog momenta Olimpik je preuzeo inicijativu, držao loptu i konstantno bio opasnost po gol gostiju. Imali su domaći nekoliko šansi preko Jusfuija, Jusufbašića, Osmanovića i Mahovića, ali nisu uspijevali pronaći put do gola.

U 25. minuti nova velika prilika za goste, kada se nakon jedne gužve Mujić nije najbolje snašao. I onda u posljednjih deset minuta prvog dijela ofanziva Olimpika. Prvo je Jusić pogodio prečku nakon jednog prekida, potom su se redale šanse pred golom Bekana. Jusufi, Mahović, Šćepanović nisu imali dovoljno preciznosti u završnici da matiraju golmana gostiju, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Otvaranje drugog dijela nije donijelo neke velike prilike sve do 60. minute kada je Mahović izašao sam ispred Bekana, ali je golman gostiju odbranio. Nekoliko minuta kasnije Šćepanović šutira iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko gola.

U 70. minuti velika prilika za goste preko Klačara, no Bandović je odlično odbranio. Dvije minute kasnije još jedna prilika za Bosnu preko Dizdarevića, ali još jednom je odbranio Bandović.

Uslijedila je prilika za Olimpik. Jusufbašić je uposlio Osmanovića, koji nije bio precizan. Ipak, Osmanović samo par minuta kasnije pogađa nakon povratne lopte Milovića za vodstvo Olimpika za 1:0.

Olimpik je do kraja iskontrolisao utakmicu te je konačan rezultat glasio 1:0.

Olimpik: Bandović, Jusić, Osmanović, Muminović, Mahović, Jusufbašić, Šćepanović, Zeba, Rastoder, Jusufi, Stojanović.

NK Bosna: Bekan, Goralija, Ćubara, Hrelja, Mujić, Cana, Sejdić, Dizdarević, Hajdarović, Šero, Čulov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *