Mirza Šarić postavljen je za koordinatora Omladinskog pogona FK Olimpik sa jasnim ciljem da u prvoj godini svoga mandata oformi selekcije kluba i da krene u realizaciju projekta stvaranja respektabilne škole fudbala, koja će biti okosnica prvog tima u godinama koje dolaze.

Na početku razgovora Šarića smo pitali kako gleda na prethodni period?

Počet ću razgovor tako da vam kažem da smo uspjeli u našem naumu zacrtanom na početku projekta. U takmičarsku sezonu 2018/19 Omladinski pogon Olimpika ulazi sa 13 takmičarskih selekcija. Uspjeli smo za kratko vrijeme da formiramo sve takmičarske selekcije i da za svaku generaciju obezbijedimo takmičenje, na nekim generacijama imamo čak i po dvije selekcije, rekao je Šarić i nastavio:

Prošlu godinu smo imali jasan cilj, a to je da napravimo i oformimo sve takmičarske selekcije, u tome smo i uspjeli tako da ovu godinu omogućimo sebi da možemo postavljati nove ciljeve te da pokušamo unaprijediti rad u omladinskom pogonu.

O ciljevima za naredni period Šarić je bio vrlo jasan.

Osnovni cilj nam je da se zadržimo na putu na kojem se nalazimo, da širimo pozitivnu priču koja sada vec kruži u sportskim krugovima glavnog grada, postali smo atraktivni i primamljivi za igrače iz drugih gradova. Prvu godinu smo napravili ogroman posao, postavili visoko ljestvicu, a ove godine ćemo pokušati da napravimo iskorak dalje. U novoj sezoni želimo da promovišemo što više mladih igrača, da imamo još jednog Ermina Mahmutovića koji je potpisao sa 16 godina ugovor sa prvim timom, da pronađemo još jednog Sedina Ramića i Sanjina Ćemana, koju su dobili pozive u reprezentaciju U-19, skrenuli smo pažnju šire javnosti da se ozbiljno radi u Olimpiku.

Paralelno se rješava i pitanje terena za trening djece, kojih je svakog dana sve veći broj.

Želimo da unaprijedimo rad u omladinskom pogonu i već smo zaposlili nove trenere, u potrazi smo za još stručnog kadra koji će svojim znanjem, ali i iskustvom doprinijeti razvoju omladinskog pogona, želimo da unaprijedimo i uslove za treniranje, tu imamo dosta problema, jer nam dolazi veliki broj dječaka, međutim u vrlo brzom roku ćemo reagovati i omogućit ćemo adekvatniji trenažni proces, jednostavno rastemo zajedno, dolaskom nove djece, povećavaju se i zahtjevi, a sve skupa nas to tjera da radimo 24 sata dnevno.

Što se tiče trenerskog kadra, on je kako kaže koordinator OP Olimpika, dodatno ojačan sa novim imenima.

– Treneri u omladinskom pogonu su ostali isti, ali tu smo dodali i dva nova imena, tako da u narednu sezonu ulazimo sa sljedećim trenerima: Samir Mekić i Emir Mustafović će voditi juniore, Admir Derviši i Dževad Smajović vode kadete, Alen Kurt će voditi pionire, a Adnan Spahić pretpionire.Koordinator za školu fudbala je Hamzić Mehmed. U školi fudbala sa pjetlićima i cicibanima pored Hamzića rade Munib Agović i Husnija Čokhodžić.

Šta možemo očekivati u narednoj sezoni od omladinskog pogona FK Olimpik?

– U narednoj sezoni možete očekivati i dosta novih sadržaja u školi fudbala, pokušat ćemo realizovati i dva nova projekta, ali o tome ćemo kada dođe vrijeme za to, treneri će ići na dodatne edukacije i pokušat ćemo da primijenimo novitete u radu sa našim dječacima. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su prvu godinu proveli sa nama i bili dio tima koji su napravili novi Olimpik zajedno sa nama, hvala i svim roditeljima koji su prepoznali u Olimpiku pozitivnu priču te nam dali povjerenje. Poručio bih „Podrzite novi Olimpik“ i u sezoni 2018/19.

 

Komentari

One response to “Mirza Šarić: Uspjeli smo u našim namjerama, u budućnosti ćemo biti još bolji”

  1. Like says:

    Like!! Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *