FK Olimpik potpisao ugovore sa četiri juniora

Četiri juniora FK Olimpik potpisali su danas ugovore sa timom sa Otoke, te će tako imati priliku da se nametnu šefu stručnog štaba Vukova Hajrudinu Đurbuzoviću u narednoj polusezoni.

Belmin Selmanović, Adi Bešić, Haris Buljugić i Mujo Tarić u prisustvu sportskog direktora FK Olimpik Emira Hadžića i šefa omladinskog pogona Mirze Šarića, potpisali su danas ugovore sa klubom.

Potpisivanje ugovora nastavak je realizacije plana zacrtanog ljetos, a koji se bazira na radu sa omladinskim pogonom. Potvrdili su to i ljudi iz kluba nakon današnjeg potpisa ugovora.

“Plan kluba koji smo zacrtali na početku sezone, počeli smo polako da realizujemo. Naša zamisao da oformimo i ojačamo omladinski pogon, iz kojeg ćemo crpiti fudbalere za prvi tim, jedna je od bitnih stavki u našem konceptu funkcionisanja. Drago mi je da smo danas u prilici potpisati ugovore sa četiri momka iz našeg juniorskog tima, koji je, kako svi znate, zauzeo prvo mjesto na kraju jesenje sezone na tabeli juniorske lige. Meni ostaje da im poželim sreću i da se što prije nametnu treneru prvog tima”, rekao je Hadžić.

“Današnji potpis ugovor satisfakcija je za sve nas koji radimo u omladinskom pogonu i svakako da sam sretan i ponosan što smo uspjeli u vrlo kratkom roku selektirati i predložiti ih za prelazak u prvi tim. Ponosan sam na ove momke, ali i na sve ljude u omladinskom pogonu i klubu uopšte zbog svega učinjenog”, rekao je Šarić.

Belmin Selmanović igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača i kako sam kaže za njega je ovo veliki dan i napredak u karijeri.

“Vrlo važan dan za mene. Dosta mi znači ovaj ugovor, velika motivacija za mene da nastavim raditi još bolje. Trenirati sa prvim timom će mi svakako značiti mnogo, s obzirom na to da se razlikuju u odnosu na treninge koje obavljamo u omladinskom pogonu, a to je svakako prilika da dodatno napredujemo”, rekao je Selmanović.

Mujo Tarić, igra na poziciji bočnog igrača, složio se sa Selmanovićem i rekao da je i za njega velika satisfakcija za sve urađeno u prethodnom periodu.

“Potpisom ugovora dobio sam motivaciju za daljnji rad. Sigurno da će mi pomoći i prilika da treniram i igram seniorski fudbal, što je svakako napredak.”

Adi Bešić, krilni napadač, smatra da je potpis ugovora stigao kao satisfakcija za rad u prethodnom periodu, ali i podsticaj za daljnji rad.

“Naravno da je ovo jedan veliki korak za mene. Veliki podsticaj za daljnji rad i nagrada za prvu poziciju i naporne treninge u prethodnom periodu. Mi smo izlazna generacija i svakako da nam je čast što smo dobili priliku da se svojim radom i zalaganjem nametnemo šefu stručnog štaba prvog tima.”

Haris Buljugić igra na poziciji stopera, a kako nam je rekao potpis ugovora sa prvim timom je stepenica više za njega i njegovu karijeru.

“Veoma mi je bitno današnje potpisivanje ugovora. Ovo je stepenica više u mojoj, ali i karijerama mojih saigrača iz juniorskog sastava i prilika za koju se moramo potruditi da bismo je iskoristili. Svakako, na nama je da se što prije prilagodimo na seniorski fudbal, jer je poznato da je to viši nivo u odnosu na juniorski fudbal.”

Prilikom davanja izjava sva četvorica mladih fudbalera, zahvalili su se trenerima sa kojim su radili, ali i klubu i stručnom štabu prvog tima na povjerenju koje im je ukazano.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *