Fudbaleri Olimpika će nedjelju na svom terenu ugostiti ekipu Viteza.

Tim sa Otoke će tako otvoriti proljetni dio u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon više od 100 dana pauze prvoligaši će nastaviti svoje takmičenje.

Esad Selimović, šef stručnog štaba FK Olimpik, kaže da je zadovoljan kako je ekipa podnijela pripreme, ali i svim urađenim tokom perioda koji je iza njegovog tima.

– Uradili smo sve što smo planirali tokom prethodnog perioda. Kompletirali smo ekipu na vrijeme i imali smo priliku da od samog starta priprema radimo sa svim igračima na koje računamo za proljetnu utrku, rekao je Selimović na početku razgovora.

Ekipa je prema njegovom mišljenju odigrala dovoljan broj utakmica i uspjela da se uigra tokom priprema u Hercegovini i našem glavnom gradu.

– Iako je zimski period u našoj državi dosta klimatski nepovoljan, mogu reći da je uprava kluba obezbijedila sve uslove kako bismo se što bolje spremili. Odigrali smo dovljan broj utakmica, a kako je vrijeme odmicalo ekipa je poprimala fizioniomiju kakvu smo zamislili na startu priprema. Naša dva najbolja susreta koja smo odigrali su protiv Željezničara i Slavije u finišu priprema i mogu reći da u proljetni dio ulazimo spremniji i uigraniji u odnosu na jesenji dio.

Ekipa je tokom zimskog prelaznog roka angažovala nekoliko fudbalera, a Selimović je zadovoljan sa igračkim kadrom kojim raspolaže.

– U tim je stiglo nekoliko igrača koji su dosta iskusni i imaju kvalitet sa kojim će naša igra dobiti novu dimenziju. Paralelno sa tim angažovali smo nekoliko mladih igrača, koji će u budućnosti biti oslonac tima i to je naš cilj.

O susretu sa Vitezom, ali i nastavku sezone Selimović kaže da je najbitnije za njega i njegov tim da budu na nivou i da u svakoj utakmici daju svoj maksimum.

– Mi ćemo u svaku utakmicu, pa tako i ovu sa Vitezom, ući sa jasnim ciljem, a to je pobjeda. Nećemo se osvrtati na druge, već samo na sebe. Želimo mi da budemo pravi na terenu i da implementiramo sve ono što radimo na treninzima. U svakom slučaju počinje borba za bodove, a mi ih želimo osvojiti što više i na kraju zauzeti prvo mjesto i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH, rekao je na kraju razgovora šef stručnog štaba Olimpika.

Komentari

6 responses to “Esad Selimović: Spremni smo i uigrani za nastavak prvenstva i ostvarivanje zacrtanog cilja”

  1. Like says:

    Like!! Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

  2. Likely I am likely to save your blog post. 🙂

  3. I believe you have mentioned some very interesting points, regards for the post. 🙂

  4. my response says:

    I just want to mention I’m newbie to weblog and honestly liked you’re blog. Likely I’m planning to bookmark your blog . You amazingly come with exceptional posts. Thanks for revealing your web site.

  5. it is wise to choice to select Light Emitting Diode christmas lights becaue they are not fire hazard’

  6. brilliantly insightful post. If only it was as easy to implement some of the solutions as it was to read and nod my head at each of your points

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *