Emir Jusić riješio je pitanje pobjednika u prethodnom kolu, kada je Olimpik gostovao u Jajcu.

Jusić, koji je u ovom susretu nosio kapitensku traku, postigao je fantastičan pogodak u sudijskoj nadoknadi i tako donio tri važna boda svojoj ekipi.

– Trebali smo riješiti utakmicu puno prije moga gola. Imali smo nekoliko sjajnih šansi, ali nismo uspjeli pogoditi mrežu golmana Metalleghea. Možda je moj pogodak nagrada za sve promašene šanse cijelog tima. Drago mi je da sam postigao pogodak, ali mi je puno draže da smo uspjeli osvojiti tri boda.

Sutra (nedjelja) Olimpik na svom terenu dočekuje ekipu Novog Travnika.

– Ne smije nas zavarati činjenica da su oni nakon šest kola bez pobjede. Moramo se nametnuti na terenu, doći do ranog pogotka i utakmicu mirno privesti kraju. Prva liga Federacije BiH je jako nezgodna, o čemu govore i rezultati i svakako da na svakoj utakmici moraš dati maksimum kako bi stigao do pobjede.

Olimpik nakon šest odigranih utakmica ima 12 bodova i nalazi se na drugom mjestu na tabeli, dok je Novi Travnik na posljednjem mjestu na tabeli sa svega dva osvojena boda.

Utakmica na Otoci igra se od 15:30 sati, a glavni sudija ovog susreta je Emir Spahalić iz Mostara sa pomoćnicima Sanelom Grljevićem i Arminom Jelinom. Četvrti sudija je Darko Obradović.

Komentari

One response to “Emir Jusić: U svakoj utakmici moramo dati maksimum kako bismo osvojili tri boda”

  1. Like says:

    Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *