Đurbuzović: Cilj je povratak u Premijer ligu BiH

Fudbalski klub Olimpik danas je počeo sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Trener ”Vukova”, Hajrudin Đurbuzović, imao je na prvom treningu tridesetak igrača koji će pokušati da mu se nametnu na treningu i zauzmu mjesto u timu.

On ističe da je glavni cilj ekipe da se dobro pripremi, i da vjeruje da su igrači ispoštovali tokom pauze sve dogovoreno pred odlazak na odmor.

– Veliki broj igrača je na okupu, nekih tridesetak. Neki će otići, neki će doći. Glavni cilj i najbitnija stvar nam je odraditi pripreme kako treba. Mislim da smo na to spremni. Naš zadatak je da popravimo igru i da postignemo što bolje rezultate, i dođemo do željenog cilja, a to je da se Olimpik vrati u Premijer ligu, rekao je Hajrudin Đurbuzović, te dodao:

– Pravo stanje igrača ne znamo. Prvi im je trening. Sutra-prekosutra ćemo to vidjeti. Mi smo im dali plan i program da rade u ovoj pauzi. Smatram da su igrači odgovorili na pravi način, i da će zadatke koje postavimo pred njih maksimalno pošteno odraditi.

Poznat je i plan priprema tima sa Otoke. Prvi dio će odraditi u Sarajevu, a zatim slijedi odlazak u Medulin gdje će odigrati tri-četiri utakmice.

– Mi ćemo ovaj dio priprema odraditi ovdje u Sarajevu. Prvo idemo za Medulin, tamo ćemo odigrati četiri-pet utakmica. Dolazi nam to u malo nezgodno vrijeme. Više bih volio da odigramo ovdje jednu dvije utakmice, i da postepeno idemo. Međutim, program je takav napravljen prije mene i ne možemo to odbaciti. Poslije Medulina nadam se da ćemo opet otići negdje vani iz Sarajeva, bez obzira kakvo će vrijeme biti, i da se pred samo prvenstvo bolje upoznamo i napredujemo na tehničkom planu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *