Bandović: Dat ćemo sve od sebe, naša očekivanja su velika

Olimpik će u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Otoka sutra dočekati Zvijezdu 09, a golman Vukova Dejan Bandović očekuje neizvjesnu utakmicu.

– Daleko smo dogurali, imali smo sreće u žrijebu, ova utakmica će biti neizvjesna, posjedujemo kvalitet, ali to moramo pokazati na terenu. Zvijezda 09 je u vrhu Prve lige Republike Srpske, borit će se sa prijedorskim Rudarom za ulazak u Premijer ligu BiH isto kao i mi sa Zvijezdom i Slogom. Pred nama su dvije utakmice i nama i njima znače mnogo. Dat ćemo sve od sebe, naša očekivanja su velika, želimo da prezimimo u Kupu, rekao je Bandović.

Golman Olimpika smatra da je dobra stvar što su imali više dana za odmor s obzirom da je prvi dio Prve lige Federacije BiH završio ranije negoli Prva liga RS, pa će Vukovi imati više vremena za odmor od svojih sutrašnjih rivala.

– To može biti dobra stvar zbog loših terena, ali ne mora ništa da znači. Samo je stvar inspiracije, obje ekipe su daleko dogurale, četvrtfinale je Kupa, dvije tekme nas dijele od polufinala, a dalje je sve moguće. Dosad je puno favorita ispalo, mislim da nikada u dosadašnjim izdanjima bh. Kupa se nije desilo da će samo jedan od favorita za osvajanje biti među četiri najbolje ekipe u Kupu. Dat ćemo sve od sebe, potrudit ćemo se da ostvarimo što bolji rezultat kući s tim ćemo otići na gostovanje Zvijezdi. Sve je moguće, dat ćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti za šta je to dovoljno, dodao je golman Olimpika.

Utakmica Olimpik-Zvijezda igra se sutra sa početkom u 13 sati.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *