FK Olimpik angažovao je kondicionog trenera koji će u narednom periodu raditi u stručnom štabu našeg kluba.

Riječ je o Almiru Seferoviću, koji se nakon završetka aktivne fudbalske karijere, posvetio trenerskom poslu, a u svojoj karijeri bio je trener u Sarajevu, Slobodi i Željezničaru, radio je u Siriji i Tadžikistanu, a na Otoku stiže nakon završenog angažmana u kineskom Dalianu.

Interesantno je da je upravo Olimpik, bio klub u kojem je Seferović započeo svoju karijeru, kao kondicioni trener.

– Vrlo brzo smo se dogovorili oko angažmana. Olimpik je klub za koji sam igrao kao fudbaler, a i prvi trenerski angažman sam upravo imao u timu sa Otoke. Ljudi iz kluba i ja smo sjeli za stol i nije nam trebalo puno da postignemo sporazum. Klub ima jasan plan i viziju, procijenili smo da bih mogao pomoći u nastavku sezone i bit će mi izuzetno drago da budem dio cijele priče.

Seferović kako kaže poznaje dosta fudbalera, ali i kompletan stručni štab tako da sa te strane neće biti problema.

– Sa Esadom Selimovićem i članovima stručnog štaba se poznajem još od ranije. Sa nekim sam i direktno sarađivao, kao i sa dosta fudbalera, tako da je to dodatni plus u cijeloj priči. Na meni je sada da se prihvatim posla i da svi zajedno ostvarimo klupski cilj, rekao je Seferović.

Almir Seferović važi za jednog od najboljih kondicionih trenera u BiH, koji je sa dosta uspjeha radio u nekoliko klubova i uvijek imao zapažene rezultate.

Komentari

6 responses to “Almir Seferović novi kondicioni trener FK Olimpik”

  1. check that says:

    I simply want to tell you that I am just beginner to blogs and truly savored you’re web-site. Probably I’m planning to bookmark your blog . You certainly have excellent posts. Many thanks for sharing with us your webpage.

  2. Like says:

    Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.

  3. To tell you the teuth, I was passing around and come across your site. It is wonderful. I mean as a content and design. I added you to my list and decided to spent the rest of the weekend browsing. Well done!

  4. I am often to running a blog and i actually appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your site and preserve checking for brand new information.

  5. It is really rare to encounter a specialist in whom you may have some confidence. In the world these days, nobody actually cares about showing others the solution in this matter. How fortunate I am to have actually found a wonderful site as this. It is really people like you who make a true difference in this world through the ideas they reveal.

  6. Awesome blog man! Has a great feel to it Hope you keep updating and make people like me visit! It’ll be in my bookmarks so better update!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *