Olimpik će u subotu gostovati u Goraždu gdje će protiv istoimene ekipe odigrati utakmicu trećeg kola Prve lige Federacije BiH.

Nakon sigurne pobjede protiv Igmana u drugom kolu na Otoci se lakše diše.

– Imali smo loš dan u prvom kolu, kada smo remizirali u Vitezu i bilo nam je važno da pobijedimo Igman. Iako su gosti poveli na otvaranju susreta, znao sam da ćemo uspjeti da preokrenemo rezultat u našu korist. Tako je i bilo na terenu, gdje smo tokom cijelog susreta dominirali. Naša pobjeda je mogla biti i ubjedljivija, ali moramo biti zadovoljni kako smo odigrali ovaj susret, protiv ekipe koja ima kvalitet i koja će siguran sam namučiti mnoge ekipe ove sezone, govori na početku razgovora strijelac jednog pogotka u utakmici protiv tima iz Konjica i kapiten ekipe Adnan Osmanović.

U narednom kolu Vukovi gostuju u Goraždu, ekipi koja je nakon dva kola bez bodova.

– Utakmica protiv Viteza je pokazala da moramo biti pravi na svakoj utakmici. Moramo iskoristiti kvalitet i potencijal koji posjedujemo, i kada to kanališemo na terenu siguran sam da nam onda niko ne može ništa. Goražde se sigurno neće predati unaprijed, ali mi dolazimo da se nametnemo i da uzmemo tri boda. Sve ostalo nas ne interesuje, rekao je Osmanović u uvodu za ovu utakmicu.

Šef stručnog štaba Dragan Radović bit će lišen usluga nekoliko fudbalera zbog povreda, a konačan izbor putnika na istok naše države bit će poznat nakon posljednjeg treninga i konsultacija sa liječničkim timom.

Komentari

One response to “Adnan Osmanović: Idemo u Goražde po tri boda, kada smo koncentrisani niko nam ne može parirati”

  1. Like says:

    Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *